Kvalitné suroviny nielen do reštaurácií

Leto a jeseň sú zaujímavé obdobie. Každý mesiac dozrievajú iné druhy ovocia a zeleniny a náš jedálniček spestrí iné jedlo. Využitie plodov zo záhrady nám dáva možnosť ochutnať aj tradičné slovenské jedlá a oceniť zaujímavé chute plné vitamínov. Avšak ani keď nevlastníme záhradku, kde na jeseň všetko dozrieva, nemusíme byť ochudobnení o čerstvé zeleninové a ovocné jedlá.

Také domáce knedle s hruškami alebo marhuľové, po nich sa doma len zapráši, keď ich pani domu položí na stôl. Je potrebné využiť sezónu, kedy dozrievajú, pretože použiť čerstvé ovocie do varenia je niečo úplne iné, než používať zavárané, hoci domáce. Chuť i vôňa čerstvých plodov dodá jedlu naozajstný šmrnc. A keď už bude po marhuliach alebo hruškách, začnú zrieť jablká a jablkovú štrúdľu alebo iné koláče s jablkami tiež nikto doma neodmietne.

community garden bags vegetables

Čerstvé ovocie a zelenina je vítaným spestrením aj v reštauráciách a závodnom stravovaní. Ľahké letné šaláty ako prílohy k hlavným jedlám aj ako samostatné jedlá napríklad s kuracími nugetkami sú vyhľadávané v horúcich letných dňoch. Kombináciu klasiky, teda papriky, paradajok, uhoriek a hlávkového šalátu vo všetkých jeho podobách rozširujú cukety a doplniť môžu baklažán alebo stále obľúbenejšie tekvice hokkaido. Pripravuje sa ako polievka alebo pečená na plátky chutí mierne orieškovo.

porciakurata

Čerstvé ovocia a zelenina, ktoré sú vypestované neďaleko od miesta spotreby je svieže na povrchu i vo vnútri, plody sú šťavnaté a sladké i voňavé. Veľkoobchod ovocia a zeleniny je dodávateľom nielen pre reštaurácie, ale nakupujú u neho aj predajcovia ovocia a zeleniny, takže si ju môžu dopriať aj ľudia z miest bez možnosti pestovať vlastnú úrodu. Zdroje vitamínov nemusia cestovať cez pol Európy, dozrievajú na slnku a preto chutia ako z babičkinej záhradky.

Pri výbere surovín do svojej kuchyne dajte prednosť kvalitnej slovenskej produkcii. Získate kvalitné produkty za dobrú cenu, uvaríte skvelé jedlá a podporíte domácu ekonomiku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *